Нападателите са на възраст между 20 и 30 годин от Ботевград,

...
Нападателите са на възраст между 20 и 30 годин от Ботевград,
Коментари Харесай

Пияни младежи жестоко пребиха и ограбиха хижар в Стара планина 

Нападателите са на възраст сред 20 и 30 годин от Ботевград, само че не са задържани

Един от най-гостоприемните хижари в Стара планина – стопанинът на х. Лескова край Своге – доктор Даниел Младенов, е пребит грубо от пияни младежи и ограбен. Нападението е от деня на вота тази неделя – 2 октомври, а потърпевшият е настанен в УМБАЛСМ „ Пирогов “ с голям брой пострадвания и черепно-мозъчна контузия.

За бруталния случай описаха в страницата на хижата. Около 15:30 ч. доктор Младенов е получил позвъняване от татко си, че има навлезли 4 джипа с към 20 младежи в региона на парцела. Те ги предизвестили да изоставен, само че неканените посетители нападнали двамата мъже, а след това откраднали резачка, зарядна станция, телефони, както и въздушна метла. 

Пострадалият хижар знае самоличността на нападателите му. Те са от Ботевград и са на възраст сред 20-30 години. Били пияни и желали да честват рожден ден, споделя доктор Младенов. Той е контактен, само че още не може да се отърси от шока, който са претърпели. 
 Хижа Лескова допреди година и половина не функционираше, точно Даниел Младенов възроди мястото, с цел да посрещне туристите
Подаден е сигнал в полицията, води се следствие, само че причинителите не са задържани. 

Хижа Лескова се стопанисва от Даниел Младенов от към година и половина. Преди това тя не функционираше и постоянно се използваше от групи за разнообразни събирания, защото е налична с високопроходим автомобил. 

За дребното време той безусловно вдъхна нов живот на х. Лескова, която е пункт от най-дългия туристически маршрут в България Ком-Емине – по билото на Стара планина. Наш кореспондент също е отсядал в хижата, познава стопаните и се е уверил какъв брой доста е вложено за късото време, в което стопанисва имота, с цел да го превърне в уютния планински дом на туристите. 



Ето по какъв начин оповестиха за случая в региона на хижа Лескова:

Скъпи туристи и другари на хижа Лескова, осведомяваме Ви, че на 2-ри октомври, неделя, в деня, в който България гласоподава за по-добро бъдеще, хижата беше изпочупена и ограбена, а ние - пребити. Нанесени са телесни повреди, големи материални вреди, открадната е техника на огромна стойност, измежду която и персонални движимости. Собственикът на хижата е признат в УМБАЛСМ Пирогов с голям брой пострадвания и черепно-мозъчна контузия.

Имаме информация за причинителите - локална група пияни вандали с джипове от Ботевград, разчитаща на числено предимство против нас. За момента не можем да разкриваме детайлности, защото ще се образува досъдебно произвеждане.

След неведнъж подаван сигнал на тел.112 същия ден за нахлуване в парцела, оборване на собствеността, нападателно държание и закани с в детайли изложение на обстановката и причинителите, ни беше отказано да качим представител на органите на реда от РПУ Своге, заради дефицит на екипи в изборния ден. При съществуване на задоволително време (часове) за реакция от тяхна страна, не бе основана организация сред РПУ Своге и сътрудниците им от Ботевград, нарушителите да бъдат блокирани и задържани на слизане от хижата с откраднатите движимости. Разочаровани сме също от не толкоз съответната реакция на тел.112, неналичието на организираност и поредност и омаловажаването на обстановката.

Опитахме се да подобрим изискванията на хижата,  да осигурим наличие от самото начало, вложихме персонални средства и доста, доста часове работа, само че трудът ни в продължение на 2 години беше погубен за секунди. Благодарим на всички, които ни подкрепяха през този интервал. За момента, обаче, нямаме сили и мотивация да се борим за тази идея.

*Предвид нанесените материални вреди и опустошения, хижата към този момент не е годна за пренощуване!

*Телефонът на хижата не действа сега, защото е измежду откраднатите движимости!

Бъдете здрави!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР